ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

21/12/12

Ανταλλαγή σπουδαστών τουριστικών σχολών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας


Συνεχίζοντας την περιοδεία της, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, αυτή τη φορά βρέθηκε στη Γαλλία, προκειμένου να συζητήσει με ομολόγους της την ανάπτυξη δράσεων που αφορούν στον τουρισμό.
Η Ελληνίδα υπουργός και η υπουργός Τουρισμού και Εμπορίου της Γαλλίας Sylvia Pinel, συζήτησαν ιδιαίτερα την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, κάτι που ήταν βέβαιο διότι είναι γνωστή τόσο η γαλλική κουζίνα όσο και η ελληνική. Παράλληλα, έγινε κουβέντα και για κοινά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για τους νέους και τη τρίτη ηλικία, σε τομείς που η Γαλλία είναι αρκετά προχωρημένη. Τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, συζητήθηκε και η ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγής σπουδαστών τουριστικών σχολών των δυο χωρών για την εκμάθηση της γαλλικής και ελληνικής γλώσσας αντίστοιχα. Αυτό πράγματι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
“Είναι πολύ σημαντική η αλληλεγγύη της Γαλλίας στη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Μας συνδέουν ισχυροί και ιστορικοί δεσμοί φιλίας”, τόνισε σε δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: “Η Γαλλία στον τουρισμό είναι για την Ελλάδα μια μεγάλη αγορά που μπορεί να
αναπτυχθεί περισσότερο. Η Ελλάδα έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα στη κρίση. Η γαλλική αγορά έχει ισχυρές βάσεις. Τρανή απόδειξη ότι στη καρδιά της κρίσης αυτή αντέχει. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τα υψηλά ποσοστά που πετύχαμε”, κατέληξε.
Απομένει, από όλες τις συναντήσεις της Ελληνίδας υπουργού στο εξωτερικό, να έχουμε απτά αποτελέσματα. Δηλαδή από τις επισημάνσεις και τις συζητήσεις να περάσουμε στις πράξεις και να αρχίζουν να γίνονται ουσιαστικές ενέργειες.

Δείτε από ποια μέρη μάς επισκέπτονται...