ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

16/2/13

Θεσμική συνάντηση για την ελληνο-γαλλική Πανεπιστημιακή συνεργασία

Έχουμε τη τιμή να σας ενημερώσουμε ότι η Γαλλική Πρεσβεία και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνουν μια θεσμική συνάντηση για την ελληνο-γαλλική Πανεπιστημιακή συνεργασία, όπου θα παρευρεθούν Έλληνες και Γάλλοι εταίροι για να συζητήσουν, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, για τα μέσα διεθνούς συνεργασίας της κάθε χώρας και να διερευνήσουν τις πιθανές δράσεις για την προώθηση της συνεργασίας τους. Θα σας στείλουμε το τελικό πρόγραμμα τις επόμενες 2 μέρες.
Από τις 16.15′, θα προγραμματισθούν προσωπικές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων ελληνικών και γαλλικών Ιδρυμάτων που επιθυμούν να αναπτύξουν συνεργασίες.
Σας ενημερώνω ότι, συγκεκριμένα, (σε πρώτη φάση), οι Γάλλοι εκπρόσωποι- του Πανεπιστημίου Paris Panthéon Sorbonne Paris (Διευθύντρια του ΠΜΣ IKSEM βλ. συνημμένο αρχείο) θα ήθελαν
να συναντήσουν εκπρόσωπο του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημιόυ Πατρών- του Institut Mines-Telecom (Βλ συνημμένο αρχείο) θα ήθελαν να συναντήσουν επίσης εκπρόσωπο του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, αλλά και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών,του τμήματος Μηχανολόγων και αεροναυπηγών Μηχανικών, του τμήματος Μαθηματικών και (το πιο εύκολο!) του τμήματος Φυσικής.

Ο κατάλογος των Ιδρυμάτων που θα συμμετέχουν είναι ο εξής:
- Πανεπιστήμια Montpellier 3 Paul Valéry, Jean Moulin Lyon 3, Paris 1 Panthéon Sorbonne, Paris Sud 11 (πρώην Orsay) και Université Catholique de Lille.
- Ανώτατη Εμπορική Σχολή & Σχολή Διοίκησης: Rennes School of Business,
- EAC (Σχολές τεχνών, πολιτισμού, επικοινωνίας, Μάνατζμεντ και ειδών πολυτελείας)
- Ανώτατες Πολυτεχνικές Σχολές: Institut Mines- Telécom, HEI, CESI και CIHEAM (Διεθνές Κέντρο Ανώτατων Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών).
Αν το Πανεπιστήμιο Πατρών ενδιαφέρεται για μια συνάντηση με ένα απο αυτά, μπορούμε να το κανονίσουμε επίσης.
(Έχουμε για κάθε ίδρυμα ένα αρχείο στα ελληνικά, στη διάθεσή σας)
Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας σ’αυτή τη συνάντηση και αναμένουμε την απάντησή σας.
Με εκτίμηση,
Mireille Voyatzi
Adjointe à l’Attaché de coopération universitaire et scientifique
T  +30 210 33 98 740 
F +30 210 36 46 873
courriel mvoyatzi@ifa.gr
31, rue Sina – 10680 Athènes
www.ifa.gr

Δείτε από ποια μέρη μάς επισκέπτονται...