ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

17/9/13

Πρόγραμμα γραπτών και προφορικών εξετάσεων του ΚΠγ περιόδου Νοεμβρίου 2013

1.   Οι εξετάσεις του ΚΠΓ θα διενεργηθούν 23-24 Νοεμβρίου 2013. Αυτή την εξεταστική περίοδο μπορούν να συμμετέχουν:
(α) υποψήφιοι Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής στη διαβαθμισμένη εξέταση επιπέδου Β (Β1+Β2) και στη ΝΕΑ διαβαθμισμένη εξέταση επιπέδου Γ (Γ1+Γ2) 
(β) υποψήφιοι Τουρκικής στη διαβαθμισμένη εξέταση επιπέδου Β (Β1+Β2) και στη ΝΕΑ ΜΗ-διαβαθμισμένη εξέταση επιπέδου Γ1
2.  Εξεταστικά Κέντρα για την εξέταση επιπέδου Γ (Γ1+Γ2) θα οριστούν από το Υπουργείο Παιδείας αυτή την περίοδο στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ηράκλειο  
3.   Προδιαγραφές και δείγματα θεμάτων των νέων εξετάσεων επιπέδου Γ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (εδώ).
4.  Αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις αυτής της περιόδου θα γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013. 


Αναλυτικό πρόγραμμα  




  Σε πολλά εξεταστικά κέντρα όπου εξετάζονται ταυτόχρονα δύο (2) επίπεδα, αποστέλλονται ζεύγη εξεταστών που θα εξετάσουν διαδοχικά και τα δύο επίπεδα. Δηλαδή, θα ξεκινήσουν με το επίπεδο που έχει το μικρότερο αριθμό υποψηφίων, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η εξέταση του επιπέδου αυτού και στη συνέχεια θα συνεχίσουν με την εξέταση του άλλου ταυτόχρονα εξεταζόμενου επιπέδου. 
Το ίδιο θα ισχύσει και στα εξεταστικά κέντρα όπου έχει ορισθεί μόνο ένα (1) ζεύγοςι εξεταστών και για τα δύο επίπεδα που εξετάζονται την ίδια ημέρα.
 Η επιτροπή του εξεταστικού κέντρου θα καταρτίσει, ανάλογα, το πρόγραμμα της προφορικής εξέτασης. Για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, παρακαλούμε με ευθύνη σας να δοθούν ανακοινώσεις με το πρόγραμμα των εξετάσεων στον τοπικό τύπο, τηλεόραση, ραδιόφωνο και στα κέντρα ξένων γλωσσών αρμοδιότητάς σας.
 Επίσης, το πρόγραμμα των εξετάσεων, με την παραλαβή του, θα αναρτηθεί στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑ 
ΠΛΕΣΣΑ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Δείτε από ποια μέρη μάς επισκέπτονται...