ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

24/11/12

Συνάντηση Υπ. Παιδείας με τον Υπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συμμετείχε στην συνάντηση των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού των κρατών-μελών της UNESCO, η οποία διοργανώθηκε στην έδρα του Οργανισμού, στο Παρίσι, μεταξύ 21-23 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Εκπαίδευση για Όλους».
Στη συνάντηση υιοθετήθηκε μια κοινή δήλωση των Υπουργών, η οποία εκφράζει την δέσμευση των κρατών που μετείχαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους, για την εξασφάλιση Βασικής Εκπαίδευσης για Όλους, ώστε να δώσουν μια «μεγάλη ώθηση» στη δουλειά που ήδη γίνεται, για την επίτευξη των επιμέρους στόχων της Πρωτοβουλίας, μέχρι το 2015.
Ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κα Irina Bokova, με την οποία συζήτησε θέματα της ατζέντας του Διεθνούς Οργανισμού, ενώ την διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά της για δεύτερη θητεία ως Γενική Διευθύντρια. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της συνδρομής της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Διεθνή Οργανισμό,
ενώ, κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης του Υπουργού Παιδείας με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε, επίσης, με τον ομόλογό του Υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, κ. V. Peillon, καθώς και με την Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, κα G. Fioraso.
Ο Έλληνας Υπουργός ξεναγήθηκε, μαζί με τον κ. Peillon, στους χώρους της Έκθεσης με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» (Salon professionnel de l’ Education Educatec/Educatice), ενώ συζήτησε μαζί του, σχετικά με τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στις δύο χώρες.
Στην συνάντηση του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την κα G. Fioraso, συζητήθηκαν:
1. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να ολοκληρωθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα και τη Γαλλία
2. Η ενίσχυση των Διαπανεπιστημιακών Μεταπτυχιακών Τίτλων, που δίνονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Γαλλίας
3. Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στον τομέα της Έρευνας (Πρόγραμμα Platon 2013) και
4. Η Ευρωμεσογειακή Συνεργασία για την ενίσχυση της κινητικότητας των νέων.

Για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου πατήστε

Δείτε από ποια μέρη μάς επισκέπτονται...